Tururi Vinicole & Degustări de vin
Turism & Special Events & Corporate Offers
Restaurant & Hotel

x
11 mai 2017

Guest post Iulian Bercu: Sportul și vinul, se împacă?

Distribuie prietenilor pe:

facebook twitter pinterest

Am deschis o rubrică specială pe noul nostru site, www.vartely.md, în care invităm oamenii inspirați să ne scrie despre pasiuni, valori și stări. Despre trăirile noastre, dar și despre conexiunea cu vinul, pe care îl percepem ca mai mult decât un simplu produs.

Invitatul de astăzi – jurnalistul, PR consultantul și maratonistul Iulian Bercu, autorul blogului www.run4fun.md

Vinul, la fel ca și oricare dintre maratoanele montane pe care le-am alergat, e ca și o istorie bună. Cu începutul, mijlocul și finalul său. Cu un caracter individual și emoții irepetabile pentru fiecare cursă sau, de ce nu, fiecare vin în parte.

În cazul meu, un mod activ de viață și un vin bun se combină perfect și nu doar în cadrul manifestațiilor de serbare a medaliilor. Gândul la un pahar de vin alb rece mai adaugă la viteză pe ultimii zeci de kilometri, iar amintirile despre distanțele parcurse sunt parcă mai colorate cu un vin roșu.

Voi recomanda întotdeuna un pahar de vin bun, doar că sunt situații în care mai bine să lași sticla pe a doua zi. Se referă, în special, la săptămâinile în care sunt competițiile. În astfel de perioade, exclud vinul din meniu, la fel ca și în zilele în care antrenamentul începe la 5.30. Chiar și un pahar cu o zi înainte, în aceste cazuri, îți poate rupe din plăcerea de a alerga în voie.

Cred că a-și putea atribui fiecărei curse trecute un anumit fel de vin, dar mă voi ocupa de asta în timpul următorului ultramaraton. Voi avea un motiv în plus să ajung mai rapid la finiș.