Tururi Vinicole & Degustări de vin
Turism & Special Events & Corporate Offers
Restaurant & Hotel

x
10 aprilie 2018

Noul vin din seria Taraboste de la Château Vartely

Distribuie prietenilor pe:

facebook twitter pinterest

*Guest post pe www.vartely.md de Anghelina Taran, autoarea paginei web wine-and-spirits.md

Compania Château Vartely a lansat pe piață o nouă perlă în cea mai bună colecție a sa de vinuri Taraboste. Aceasta include doar vinuri unice, obținute în cel mai reușit mod într-un anumit an, de aceea fiecare vin este Pur Aristocratic. Din recolta anului 2015 a fost produs vinul roșu sec din soiuri de struguri Cabernet Sauvignon și Merlot, cu o tărie de 14,5%.

De ce Taraboste?
Tarabostes erau aristocrați care au aparținut nobilimii geto-dacice și au trăit în Dacia în perioada împăratului Traian (106-271 î.Hr.). Această denumire provine de la forma căciulilor purtate de aristocrații din acea perioadă.

Vinurile din seria Taraboste simbolizează un tribut adus strămoșilor, care au dezvoltat tradițiile vinificației moldovenești.

Cupajul de Bordeaux
Compoziția acestui vin include Cabernet Sauvignon și Merlot – 70/30. Strugurii sunt recoltați de pe plantațiile situate în sud, în regiunea Valul-lui-Traian, în apropierea satului Bugeac. Podgoriile au câștigat deja forță: Cabernet Sauvignon a fost plantat în 2002, iar Merlot – în 2004. La cererea vinificatorilor, viticultorii lasă pe tufă un număr limitat de ciorchini să se maturizeze, pentru ca strugurii să capete o calitate foarte înaltă.

„Recoltăm strugurii pentru vinurile Taraboste atunci când aceștia ating maturitatea tehnologică completă”, spune șeful departamentului de producere Valentin Vrânceanu.  Bobițele de struguri acumulează un conținut ridicat de zahăr, de aceea toate vinurile din această serie sunt cu un conținut ridicat de alcool (în jur de 14,5% până la 15%). În vinul Taraboste roșu 2015 sunt 14,5% alcool. Ambele componente ale cupajului au fost maturate separat, în butoaie de stejar, timp de 18 luni. Aproximativ jumătate din volumul vinului Cabernet Sauvignon este maturat în butoaie de stejar francez, după ce în acestea, timp de un an, s-a maturat Taraboste Chardonnay. Restul de Cabernet Sauvignon și întreaga cantitate de Merlot au fost turnate pentru maturare în butoaie noi de stejar american. Astfel, taninurile vinului ajung la maturitate și conferă vinului un gust catifelat.”

Vezi mai multe  https://wine-and-spirits.md/ro/noul-vin-din-seria-taraboste-de-la-chateau-vartely/